Tryckluftskompressorn

En kompressor är ett givet verktyg för husägaren och ett måste för många yrkesmän. Kompressorn kan ha många syften. Förutom att fylla på luft i däcken och blåsa rent används den för att driva verktyg för många olika syften, från att smörja och slipa till att dra muttrar, driva spikpistol och måla med spruta. För färgsprutning kan det röra sig om tusch, akryl, gouache-färger på mindre ytor liksom större föremål som bilar och väggar.

En kompressor för ditt ändamål
När du köper en tryckluftskompressor gäller det att väga kostnaden för inköpet mot hur mycket effekt du behöver för ändamålet. Storleken har också betydelse och det är inte alltid populärt att ha ett för stort åbäke ståendes i garaget, samtidigt som du måste ha tillräcklig kapacitet för att utföra ditt arbete på ett bra sätt. Är mängden luft och trycket tillräckligt för att passa ditt arbete. På http://tryckluftskompressorer.se/ kan du komma närmare köpet av en passande modell för ditt ändamål.

Behövs 3-fas?
Många kompressorer kräver 3-fas för att kunna köras och sådana uttag finns inte alltid lätt tillgängliga i ett vanligt hem. För de riktigt stora modellerna kan det krävas 1000 V för att driva kompressorerna och då kan det krävas mycket speciella förutsättningar. För en enkel modell på till exempel 24 liter räcker dock ofta vanlig starkström men för en 90-litersmodell på 6 bar och 295 liter/minut är 3-fas att räkna med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *